Bootcamp

 

‘Bootcampen’ is hot. Dat is niet voor niets. Want een bootcamp combineert hardlopen met intervaltraining en fitnessoefeningen. En dat alles in de vrije natuur, bij SportMindz in de uitdagende omgeving van strand, duinen en de bosjes van Pex.

 

Deze laagdrempelige vorm van trainen is ontstaan in het Amerikaanse leger. Het is een ideale work-out waarna je jezelf sterk en energiek voelt. Het bootcamp van SportMindz is voor iedereen toegankelijk. Omdat we verschillende opties aanbieden, kun je in een goede onderlinge sfeer meedoen op je eigen niveau. Dat je elkaar daarbij uitdaagt en stimuleert, maakt een bootcamp voor iedereen leuk.

 

Sandra Klupper (Bootcamp)

 

Sandra (1978) is altijd sportief bezig geweest, maar heeft zich de laatste jaren voornamelijk bezig gehouden met bootcamp en boksen (kick-it). Je zal haar niet snel in een sportschool aan de apparaten of barbells en dumbells vinden. Ze haalt de uitdaging voornamelijk uit de buitenlucht en alles wat de natuur te bieden heeft. Dit geeft haar een vrij gevoel. Heerlijk buiten sporten, met elkaar vooral fun hebben en daarbij resultaat boeken. Ze haalt erg veel uit het sporten; hoofd leeg en lekker bewegen met zijn allen. Het heerlijke gevoel om na een goede training weer helemaal opgeladen te zijn, wil ze graag anderen ook laten ervaren.

POWERED BY

Bewegingsarmoede is een groot probleem bij onze hedendaagse jeugd. Kinderen zitten vooral stil en bewegen veel te weinig, omdat onze maatschappij daartoe niet meer uitnodigt. Dat is slecht. Kinderen worden steeds dikker en daardoor op steeds jongere leeftijd ongezond. Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen dat weinig bewegen een negatief effect heeft op de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Kinderen die niet bewegen worden ‘motorische stotteraars’.

Om deze redenen is het belangrijk dat er organisaties zijn zoals SportMindz, die kinderen een breed en gevarieerd beweegaanbod doen. Dat is in de eerste plaats goed voor die kinderen; immers ‘jong geleerd is oud gedaan’, maar ook goed voor onze maatschappij. Bewegende Nederlanders zijn gezonder en kunnen vollediger deelnemen aan onze samenleving. SportMindz verdient daarom alle steun die zij kan krijgen.

 

Prof. Dr. Willem van Mechelen

(Hoogleraar Sociale Geneeskunde, VU medisch centrum)